Att spela Bingo

Bingo är ett mycket enkelt och roligt sätt att spela, umgås med vänner eller vinna lite extra pengar. Spelet är mycket känt och populärt, vilket kan ha att göra med de enkla reglerna och roliga vinsterna. Här kan du vinna allt från bilar, årsförbrukning av t.ex. kaffe, men självklart även massor med pengar.

För att komma igång behöver man först ha införskaffat sig en spelbricka. Vissa vill öka sina chanser till vinst och spelar då på flera brickor samtidigt. I Sverige spelas spelet mycket flitigt och det har även skapats traditioner som ”Uppesittarkväll” eller ”Nyårsbingo”. Här samlas man gärna framför tv:n tillsammans med vänner eller familj och ser om man har turen med sig. Vill man kan man även besöka en bingohall och kanske skapa nya kontakter som delar samma intresse.

När brickan finns på plats och Tv:n (eller datorn för den delen) är igång, är det bara för spelaren att hänga med. Med hjälp av en specifik marker eller penna, ringar man sedan in de siffror och bokstäver som ropas upp. Siffrorna och bokstäverna står skrivna på bollar som slumpmässigt rullar fram. Brickan är försedd med slumpmässiga siffror i ett flertal rutor och högst upp på brickan står ordet BINGO skrivet. Nu gäller det att lyckas få en hel rad markerad. Raden kan gå både horisontellt, diagonalt eller lodrätt. Så fort en rad har fyllts är det dags att skrika de magiska ordet, Bingo!

När BINGO är utropat är spelomgången slut. Det spelar ingen roll om du befinner dig ensam hemma i soffan eller i en bingohall. Spelar man t.ex. online märker datorn själv av om du har dragit hem vinsten, annars gäller det att skrika högt eller ringa in.

Bingo passar alla olika typer av människor och är ett spel för alla åldrar (18 år och uppåt). En omgång Bingo är ett mycket bra sätt att spendera tid tillsammans och förhoppningsvis avslutar man inte spelet tomhänt.